Зайдастай ороомог

Амтлаг сыр болон зайдасыг бэлтгэн хийснээрээ бусад давхраатаас ялгаатай ба амтны хувьд маханд дурлагсад болон бүх насныханы таашаалд нийцсэн бүтээгдэхүүн юм.

Орц найрлага: Зайдас, буудайн гурил БГ-055, 82%-н тослогтой маргарин, бяслаг, элсэн чихэр, талхны исгэгч, цагаан давс, хуурай сүү, чанаржуулагч

Тэжээллэг чанар: 100гр илчлэг – 258 Ккал, уураг -39.1-гр тослог 143.4-гр, нүүрс ус 75.5-гр

Хэрэглэгчийн боловсролд

Шанзтай багет талх

2017/11/20
Хэрэглэгчдийн зүгээс багет талхыг хэрхэн хэрэглэх, ямар хольцтой хамтатган хэрэглэх талаар зөвлөгөө мэдээлэл авахыг хүссэн санал ихээр ирдэг тул багет талхны хэрэглээг таниулсан цуврал би...

Эрүүл мэнд

2017/11/04
ХҮНСНИЙ НОГОО:Хүнсний ногоо нь илчлэг бага, эрдэс бодис, аминдэм, биологийн идэвхит бодисын үндсэн эх үүсвэр юм. Хоногийн хоолны гаруй хувь буюу насанд хүрсэн хүн өдөрт 3 – 5 нэгж хүнсни...

Чанар гэж юу вэ?

2017/11/04
1992 онд Харвардын их сургуулийн хоол тэжээлийн мэргэжилтнүүд эрүүл хооллолтын пирамидыг анх бүтээсэн түүхтэй. Улс, үндэстэн бүрт ёс заншил, газар зүйн байршил болон хүний биеийн физиолог...

Талх, нарийн боовны хэрэглээ

2017/11/04
ҮР ТАРИА ТҮҮГЭЭР БОЛОВСРУУЛСАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН: Хоногийн хоолны үндсэн суурь, илчлэгийн эх үүсвэр нь үр тарианы төрөл юм. Хоногий хоолны 40 орчим хувь буюу насанд хүрсэн хүн өдөрт 11-16 нэгж...