Бородино

Бородино талх нь Орос улсын хамгийн түгээмэл хэрэглэгддэг үндэсний талх юм. Бородино талхны үүсэл нь баримтат бус эх сурвалжаар 1812 онд ОХУ-ын /хуучнаар ЗХУ-ын/ Бородино тосгонд болсон Александра Тучкова генералаар удирдуулсан цэргийн арми Франц улстай тулалдаж байх үед тосгоны эмэгтэйчүүдийн сүмийн хажууд байрлах талхны мухлагт цэргүүдэд өл даах хүнс бэлтгэх зорилгоор энэхүү талхыг анх хийж байсан гэдэг.

Энэ нь тулалдаан нь Орос улсын түүхэн дэх хамгийн их цэргүүдээ алдсан тулалдаан гэж тэмдэглэсэн байдаг бөгөөд дайны хүнд жилүүдэд тохиолдсон хямралыг хамт давсан талх хэмээн Бородино талхыг олон жилийн туршид ОХУ-ын үндэсний брэнд бүтээгдэхүүн болгон хэрэглэж ирсэн.

Орц: Буудайн гурил, хөх тариан гурил, арвайн соёолжны ханд, талхны исгэгч, буудайн хивэг зэрэг B1, B2 аминдэмээр баялаг

Хадгалах хугацаа: +15C-аас +18C хэмд 21 цаг хадгална.

Хэрэглэгчийн боловсролд

Шанзтай багет талх

2017/11/20
Хэрэглэгчдийн зүгээс багет талхыг хэрхэн хэрэглэх, ямар хольцтой хамтатган хэрэглэх талаар зөвлөгөө мэдээлэл авахыг хүссэн санал ихээр ирдэг тул багет талхны хэрэглээг таниулсан цуврал би...

Эрүүл мэнд

2017/11/04
ХҮНСНИЙ НОГОО:Хүнсний ногоо нь илчлэг бага, эрдэс бодис, аминдэм, биологийн идэвхит бодисын үндсэн эх үүсвэр юм. Хоногийн хоолны гаруй хувь буюу насанд хүрсэн хүн өдөрт 3 – 5 нэгж хүнсни...

Чанар гэж юу вэ?

2017/11/04
1992 онд Харвардын их сургуулийн хоол тэжээлийн мэргэжилтнүүд эрүүл хооллолтын пирамидыг анх бүтээсэн түүхтэй. Улс, үндэстэн бүрт ёс заншил, газар зүйн байршил болон хүний биеийн физиолог...

Талх, нарийн боовны хэрэглээ

2017/11/04
ҮР ТАРИА ТҮҮГЭЭР БОЛОВСРУУЛСАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН: Хоногийн хоолны үндсэн суурь, илчлэгийн эх үүсвэр нь үр тарианы төрөл юм. Хоногий хоолны 40 орчим хувь буюу насанд хүрсэн хүн өдөрт 11-16 нэгж...